Csoportos kiküldés a különböző felhasználóknak - akár szokásaikra optimalizálva

A kiküldött hírlevelek végre nem tűnnek el nyomtalanul. Egyik erőssége az utánkövetés.

A hírlevél a kapcsolattartás egyik eszköze, mellyel körlevelet küldhetünk a hírlevélre e-mail címmel feliratkozott felhasználóknak. Választható egyszerű szöveges és HTML-alapú küldés. Míg a hagyományos, egyszerű szöveges üzenetben csupán magát a tartalmat tudjuk továbbítani, addig a HTML-es küldés esetében grafikai, formai elemekkel határozhatjuk meg a levél külalakját, és megfelelő levelezőprogrammal olvasva sokkal hatásosabban üzenhetünk partnereinknek.

A hírlevél menüpont létrehozásával könnyedén kiépíthető egy marketing adatbázis a feliratkozó ügyfelek adatainak segítségével. A hírlevélre feliratkozóknak egy űrlap áll rendelkezésére, melyen előre megadhatók kötelezően és opcionálisan kitöltendő mezők.

A hírlevélről való le- és feliratkozás automatizált, így nem jár többletmunkával az adminisztrátor részéről. Ez az opció nagy jelentőséggel bír, ha például a weboldal tulajdonosa aktív reklám- és marketingtevékenységet kíván folytatni, hiszen célzottan küldhet később információkat a különféle akciókról, lehetőségekről partnerei részére. Az adatbázisban szereplő ügyfelek tetszőlegesen csoportosíthatók, szűrhetők.

Most kibővített funkciókkal szállítjuk a hírlevél modult: külön hírlevél sablonokat lehet felvenni és tetszőleges adatokat tehet bele, névre szóló megszólítást kezelhet. További fejlesztés, hogy akár téma szerint csoportosított feliratkozóknak külön hírleveleket küldhet ki az adminisztrátor.